Julens finaste gåvor kommer i små paket

Färgglada ädelstenar eller pärlor med lyster? Armband, örhängen eller ett halsband? Första advent är här och Tina samt Jenny Tillander ger sina tips till julklappsköparen.

Black Friday uppmuntrar till en ohållbar konsumtions samt ett evigt letande efter det billigaste erbjudandet. Medan konsumtionshetsen eskalerar och världen drunknar i billiga föremål väljer Atelier Torbjörn Tilander att gå i motsatt riktning. Tina Tillander kräver en exklusiv mikrolyx med dyrbara ädelstenar, ovanliga pärlor och ett felfritt hantverk. Och kanske det viktigaste av allt: en möjlighet till återanvändning. 

Välj kvalitet

Vintage Tillander som vi lanserade i höst, bygger på tanken att diamanter är eviga, men smyckesmode behöver inte vara det” säger Jenny Tillander. Kärnan av Vintage Tillander är ett hållbart tankesätt, uppskattning av högklassiga material samt uppdatering av smyckena till detta årtionde. Alla smycken i vår kollektion väljs noggrant ut, så att vi kan säkerställa att vi erbjuder våra kunder smycken av bästa kvalité. Vintage Tillander smycken skiljer sig från andra vintage smycken genom vårt sätt att uppdatera gamla smycken till 2020-talet, men på ett sätt som respekterar dess ursprung. Jag älskar idéen att smycken kan få ett nytt liv” berättar Jenny. “Smycken tillverkade noggrant för hand av högkvalitativa material är på ett helt annat sätt hållbara om man jämför med serietillverkade smyckenpåpekar Tina, som är utbildad till guldsmed.   

Du kan bekanta dig med Vintage Tillander i vår butik eller på vintagetillander.com.

Stretcharmband

”Det är inte helt okomplicerat att låsa sina armband, ofta krävs ett par assisterande händer.  För att undvika detta problem rekommenderar jag våra stretcharmband som fungerar utan lås. Du trär armbandet över din hand och sedan är du beredd att möta allt dagen har att erbjuda.  Armbanden finns med guldbollar, modernare bambuliknande former samt diamantverisoner i olika storlekar. Man kan även välja sitt eget favoritmaterial.”  berättar Tina. "Jag gillar också att kombinera flera olika armband tillsammans. I år har vi även dessa armband med olika färger – ljuvliga safirer och gröna tsavoriter! Detta är en underbar chans att lägga till lite färg till din outfit!”  

Örhängen

”Örhängen är en populär julklapp eftersom köpet inte kräver någon förhandsinformation beträffande storlek, vilket ju är fallet då det kommer till ringar.” berättar Jenny Tillander. ”Just nu älskar jag olika slags örhängen med pärlor och klassiska diamantörhängen med en liten twist! Diamanter som är placerade i en blomliknade form gör örhängena mer speciella. De passar både minimalisten, romantikern och den klassiska kvinnan. Diamantpavé-örhängena är också en av årets favoriter. Speciellt de med svarta diamanter", tillägger Jenny. 

Unika smycken 

” När man väl hittar ett smycke som faller en i smaken så vet man. Har man ännu inte fått uppleva den känslan kanske det beror på att det rätta smycket ännu inte är tillverkat. Hos oss är nio av tio smycken producerade utifrån kundens önskemål och visioner.” berättar Tina. ”Ett smycke verkställt utifrån personliga preferenser och tillverkat med högkvalitativt hantverk varar dessutom även till nästa generation.” Påpekar Jenny som representerar den sjätte generationen i smyckessläkten Tillander. ”I vår affär har vi ett flertal olika ädelstenar utifrån vilka ett planeringsarbete kan sättas igång omedelbart.”

Ifall vi ska tro Tina och Jenny Tillander kommer årets julklappar i små, vackra paket. Atelier Torbjörn Tillander betjänar på Glogatan vardagar mellan 10-18 och lördagar klockan 10-16. 

Doppärlor 

Har du fått äran att bli gudförälder eller har det fötts ett sött litet barn i din bekantskapskrets vars liv du kommer att följa under årens lopp?

En av våra mest populära gåvor är doppärlorna. Paula och Torbjörn Tillander utvecklade konceptet som utgår från att man samlar vackra, kvalitativa akoyapärlor till sitt gudbarn under årens lopp. Vid barnets 18-årsdag kommer hen att ha ett vackert pärlband som hen kan använda såväl till fest som vardags.

Bekanta dig med våra doppärlor och deras koncept här.