Julens finaste gåvor kommer i små paket

Färgglada ädelstenar eller pärlor med lyster? Armband, örhängen eller ett halsband? Första advent är här och Tina samt Jenny Tillander ger sina tips till julklappsköparen.

Black Friday uppmuntrar till en ohållbar konsumtions samt ett evigt letande efter det billigaste erbjudandet. Medan konsumtionshetsen eskalerar och världen drunknar i billiga föremål väljer Atelier Torbjörn Tilander att gå i motsatt riktning. Tina Tillander kräver en exklusiv mikrolyx med dyrbara ädelstenar, ovanliga pärlor och ett felfritt hantverk. Och kanske det viktigaste av allt: en möjlighet till återanvändning. 

Heritage-hänget

”I våras designade Jenny ett hänge som fallit väldigt många i smaken.” börjar Tina Tillander. ”Hängets stilrena design och finguldets varma färg gör hänget till en av garderobens absoluta hörnstenar. Myntet får även synas i våra andra smycken som till exempel i dessa örhängen. De är enkla och stilrena, men samtidigt moderna. Definitivt en av mina favoriter inför jul.”

Stretcharmband

”Det är inte helt okomplicerat att låsa sina armband, ofta krävs ett par assisterande händer.  För att undvika detta problem rekommenderar jag våra stretcharmband som fungerar utan lås. Du trär armbandet över din hand och sedan är du beredd att möta allt dagen har att erbjuda.  Armbanden finns med guldbollar, modernare bambuliknande former samt diamantverisoner i olika storlekar. Man kan även välja sitt eget favoritmaterial.”  berättar Tina. Jag gillar också att kombinera flera olika armband tillsammans.

Örhängen

”Örhängen är en populär julklapp eftersom köpet inte kräver någon förhandsinformation beträffande storlek, vilket ju är fallet då det kommer till ringar. ” berättar Jenny Tillander. ”Just nu är mina favoriter Youth-örhängena som jag designat till min smyckeskollektion Transparency. Klassiska diamantörhängen går också alltid hem. För en extra twist till sina diamnantörhängen kan man välja att byta ut den klassiska briljantslipningen mot till exempel droppformen eller asscherslipning. Ifall man ändå väljer den klassiska briljantslipade diamanten kan variera utseendet genom att lägga till en löstagbar pärla eller ädelsten för ett festligare uttryck.” tillägger Jenny.

Unika smycken 

” När man väl hittar ett smycke som faller en i smaken så vet man. Har man ännu inte fått uppleva den känslan kanske det beror på att det rätta smycket ännu inte är tillverkat. Hos oss är nio av tio smycken producerade utifrån kundens önskemål och visioner.” berättar Tina. ”Ett smycke verkställt utifrån personliga preferenser och tillverkat med högkvalitativt hantverk varar dessutom även till nästa generation.” Påpekar Jenny som representerar den sjätte generationen i smyckessläkten Tillander. ”I vår affär har vi ett flertal olika ädelstenar utifrån vilka ett planeringsarbete kan sättas igång omedelbart.”

Ifall vi ska tro Tina och Jenny Tillander kommer årets julklappar i små, vackra paket. Atelier Torbjörn Tillander betjänar på Glogatan vardagar mellan 10-18 och lördagar klockan 10-16. Under julveckan är öppethållningstiderna förlängda. Exakt information om öppethållningstider hittar du här.

Doppärlor 

Har du fått äran att bli gudförälder eller har det fötts ett sött litet barn i din bekantskapskrets vars liv du kommer att följa under årens lopp?

En av våra mest populära gåvor är doppärlorna. Paula och Torbjörn Tillander utvecklade konceptet som utgår från att man samlar vackra, kvalitativa akoyapärlor till sitt gudbarn under årens lopp. Vid barnets 18-årsdag kommer hen att ha ett vackert pärlband som hen kan använda såväl till fest som vardags.

Bekanta dig med våra doppärlor och deras koncept här.